Otogaz dönüşümü sonrası iki tip kayıptan söz etmek gerekir. İlki hissedilir seviyelerde olmayan (%3-%5) performans kaybı, kullanım esnasında hissedilmeyen cihazlar ile ölçülen kayıptır. Diğeri yanlış işçilik, araç teknolojisine uyumsuz kit seçimi, yanlış malzeme seçimi, kalitesiz işçilik ve standarlara uygun olmayan yakıt seçimi kaynaklı yaşanan kayıp. Yapılan anketlerde kullanıcıların %70 i performans kaybı yaşamadığını % 30 u çeşitli seviyelerde performans kaybı yaşadığından bahsetmekte.
Otogaz dönüşümü sonrasında sorunsuz kullanım için verilecek en önemli karar doğru servisi seçmek yönünde olmaktadır. Bu yüzden otogaz dönüşümü kararı aldıktan sonra işlemi yaptıracağınız servisi seçerken iyi araştırma yapmanızı öneririz.
LPG sistemi doğru malzeme ve standart a uygun işçilik ile en az diğer yakıtlar kadar güvenli bir yakıttır.Lpg, benzin'in muadili bir yakıt olduğu için güvenlik konusunda ikisini karşılaştırmayı tercih edeceğiz. En az ibaresini açalım ve karşılaştırma ile anlatmaya çalışalım;
LPG tankı ile başlayalım, Tank ağır çelikten yapılmakta ve kalınlığı 3 mm- 6 mm olarak imal edilmektedir, yani LPG tankı benzin deposuna göre en az 3 kat daha kalındır ve plastik veya saç alaşımdan yapılan benzin depolarından daha güvenlidir.Lpg tankı kurşunun delemeyeceği kadar kalın ve darbeye dayanıklıdır.
Diğer konulara geçelim, Benzin Lpg ye göre daha yanıcı bir maddedir. Benzin 246 derece de tutuşurken LPG(propan) 470 derece de tutuşmaktadır.
Benzin ve gaz sızıntılarını karşılaştırdığımız da yanma ve patlama konusunda benzin daha tehlikelidir.Bunu Fifth Gear adlı oto belgesel programının yaptığı bir test ile kanıtlamıştır.(Video bu testi göstermektedir)
LPG Tankının güvenlik önlemlerine gelelim;
Copyright © 2017 Şafak Otogaz Tüm hakları saklıdır. | AloraNET